Dakdekkers zoeken

Kunststof daken

"Welke type kunststof daken zijn er?"

Ja, stuur mij gratis offertes!
Al 15.000+ mensen voorgegaan

Uw gegevens zijn veilig

De dakdekkerwebsite van NL

 • Dagelijks 70+ vergelijkingen
 • 7 personen vullen het formulier nu in
 • Al 275.000 succesvolle vergelijkingen
 • 93% Beveelt ons aan bij vrienden

Bekend van ...


Dakdekkers acties!

 • Wat kost een dakdekker ...
 • Binnen 1 minuut
 • Unieke aanbiedingen per email
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • U ontvangt eenmalig een email

Gegevens Beveiligd!

  Kunststof daken

  Kunststof dakbedekkingen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, lichtgewicht, flexibiliteit en eenvoudige installatie. Er zijn verschillende soorten kunststof dakmaterialen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kunststof daken

   

  PVC-dakbedekking

  PVC-dakbedekking is bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is bestand tegen UV-straling, chemicaliën en schimmelgroei. PVC-dakbedekking wordt vaak gebruikt voor commerciële en industriële daken vanwege zijn hoge weerstand tegen chemicaliën en verontreinigingen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden geïnstalleerd met warmtelasverbindingen voor waterdichtheid.

   

  TPO-dakbedekking

  TPO-dakbedekking is een enkellaagse kunststof dakbedekking die wordt gewaardeerd vanwege zijn energie-efficiëntie en reflecterende eigenschappen. Het weerkaatst zonlicht, waardoor het dak koeler blijft en de energiebehoefte voor koeling kan verminderen. TPO is relatief lichtgewicht en wordt vaak gebruikt voor commerciële en residentiële daken.

   

  EPDM-dakbedekking 

  Hoewel EPDM meestal geassocieerd wordt met rubber, is het een synthetisch rubber dat wordt gebruikt voor dakbedekking. EPDM-dakbedekking is zeer duurzaam, waterdicht en bestand tegen weersinvloeden. Het wordt vaak gebruikt voor platte daken en kan in grote stukken worden geïnstalleerd om naden te minimaliseren.

   

  Polycarbonaat daken

  Polycarbonaatplaten zijn transparante kunststof platen die vaak worden gebruikt voor het bedekken van overkappingen, serres en lichtstraten. Ze bieden natuurlijke lichtinval en beschermen tegen weersinvloeden. Polycarbonaat is sterk en lichtgewicht.

   

  Glasvezel versterkte kunststof daken

  GRP-daken bestaan uit een laag glasvezel versterkt met een harsachtig materiaal. Ze zijn lichtgewicht, duurzaam en hebben goede waterdichtende eigenschappen. GRP-daken worden vaak gebruikt voor vlakke daken, dakkapellen en kleine constructies.

   

  Kunststof leien en dakpannen

  Kunststof leien en dakpannen zijn ontworpen om op traditionele leien of dakpannen te lijken, maar zijn lichter en gemakkelijker te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en bieden een onderhoudsarme en duurzame optie voor residentiële daken.

   

  Keuze van soort dak

  Het juiste type kunststof dakbedekking hangt af van verschillende factoren, zoals het type gebouw, de architecturale stijl, klimaat, budget en specifieke behoeften. Het is belangrijk om de eigenschappen van elk type dakbedekking te begrijpen en advies in te winnen bij een professionele dakdekker om de beste keuze te maken voor jouw project.